Autor: 021.rs

Novi Sad
22.03.2019.
11:18 > 11:19
Broj postupaka vantelesne oplodnje u Betaniji drastično je smanjen u protekle četiri godine.
  • pacijent profBjelice

    27.06.2020 22:42
    Prof dr Artur Bjelica

    Čitam onaj ružan komentar za prof Bjelicu...
    Strašno šta ste napisali.
    Prof dr Artur Bjelica je pre svega čovek, pa doktor. Vrhunski stručnjak, dobar psiholog, ljubazan, ne zamara Vas sa nepotrebnim informacijama kako Vas ne bi dodatno opterecivao ...
    Rešava Vam probleme, uvek otvoreno kaže šta ima, posveti se pacijentu ...
  • Maja

    07.08.2019 16:03
    VTO
    To je zato sto u Betaniji sede nezainteresovani lekari u poziciji za pivce, poput Budakova i Bjelice, i onda vas tako isikaniraju svojim izjavama, misljenjima i neresavanjem problema da pobegnete glavom bez obzira u bilo koju privatnu kliniku jer znate da u njihove ruke ne smete. Ionako ocajni u suzama zbog ogromnih dugova zbog VTO, molite Boga da se nadje bar jedan koji ce se posvetiti vasem problemu i da cete bar nesto resiti o drzavnom trosku, ali ne. U Betaniji kakav god postupak da zakazujete, dobijate termin za 2-3 meseca a kad se ponudite da platite, onda zakazuju operaciju i sledece nedelje. A kako sad to? Pa rekli ste da je guzva. Toliko sam pregleda do sada obavila, da je prosto neverovatno kako dobijate razlicita misljenja od svih njih. Jedni te ubedjuju kako nesto ne moze, a drugi kako naravno da moze pa se jos cude sta pitate. Koliko samo protivrecnosti! I onda tako dodje neka needukovana i nekompetentna pacijentkinja da pise po forumima kako je odredjena doktorka veliki strucnjak za VTO. Kako ja da znam ko je uopste od njih strucnjak kad ja sama nisam a kako su strucnjaci bezuslovno na strani jedni drugih, necemo nikad ni saznati
  • Dusanka

    26.05.2019 14:51
    Interesuje me
    Zanima me koliko vas je drsge mame uzasla vantelesna hvala unapred i veliki pozz
  • Goca

    24.03.2019 18:54
    Hvala
    Hvala dr Vejnovicu i svima u Betaniji! Da njih nije nikad ne bih dozivela i uzivala sa mojim blizancima!
  • Pcos

    23.03.2019 11:01
    VTO u drzavi organizuje i sprovodi RFZO. Direktorka RFZO za Vojvodinu je ona dr Tabakovic (guvernerkina cerka sto smo joj svi platiti studije i vozača vikendom da bi postala dr menadzerka)...pitajte malo nju o VTO, da vam da podatke o kadru, opremi i uspehu
  • Hm

    22.03.2019 22:40
    Profesor Vejnović kao i sadašnja direktorka KCV nemaju interes da se VTO rade u Betaniji, kadrova nema dovoljno (direktorka tvrdi da ima i previse), svi dobri biolozi su otisli da rade privatno (gde su adekvatno plaćeni), ginekologa koji se bave ovom granom ima premalo a o manjku anesteziologa ne vredi ni pričati. A prica o tome da je Betanija gradjena za četiri puta manje pacijenata, nikoga ne dotiče.
  • Lola

    22.03.2019 22:37
    Kako rade dobro i postoje
    Katanac na Betaniju za sreću beba i porodilja.
    Prošla kroz pakao i horor,jedva živu glavu izvukla zbog njihovog bahaćenja,neznanja i nerada. Tretman prema ženama je gori nego prema stoci. Sram ih bilo bagra izopačena.
    Nadam se da će se sama zatvoriti,tako što će je žene mimoići,pa kada ostanu bez pacijenata,zna se sled.
    Nisu više bitni i neophodni.
  • ...

    22.03.2019 21:37
    ???
    Najsvežiji primer:U postupku smo za vto,Od novembra sakupljamo papire i nekako smo uspeli ali jedva.U Novembru mi je zakazana intervencija na odeljenju Steriliteta da dođemo u mart mesecu na prijem...prijem obavljen i rečeno nam je za par dana će biti operacija da bi me pozvali juče i rekli da se čeka do dva meseca na operaciju...Šta vi mislite kako se mi osećamo posle svega a to nas koči da krenemo sa terapijom za vto...Rečeno nam je ako imate vezu kod Glavne sestre Mire ili kod Vejnovića da na spisak možemo za 5 min da dođemo i budemo prvi na spisku...Vto radimo inače u Genezisu...I šta reći na to sve i kako je meni i mom mužu a treba biti normalan za sve ovo što nas čeka...I šta reći.
  • Caca

    22.03.2019 19:55
    Dug je put od postavljanja dg do odlaska na konsultacije i samog procesa. Prosla sam ga 3 puta. Prikupljanje dokumentacije, komisije traju, cini vam se, citavu vecnost. U DZ ginekolozi kao nemaju pojma sta vam treba, kao da ste prvi koji dolazite zbog priprema za VTO. Da, ljudi, lekari, sestre odlaze naravno. Ne bi oni isli da rade privatno da su im uslovi rada i naknada za isti dobri, bar blizni ulozenom trudu i radu. Da se transfer ne radi vikendom nikad nisam cula, ako je tacno onda zakljucajte odeljenje steriliteta u Betaniji. I naravno moram da pohvalim najboljeg lekara i divnog coveka dr. Stevana Milatovica. On je zasluzan za nas uspeh i srecu. Srecno svima gde god radili!
  • Ogorcena

    22.03.2019 17:54
    Lud zbunjen normalan
    Betanija je uzas uzasa. Lezala sam tamo pre vise od deset godina pune dve nedelje zbog vanmatericne trudnoce. Ne zna se sta je bilo gore - sestre, pojedini doktori ili cistacice. Cast izuzecima. Svetla u kupatilu nije bilo ni kad sam primljena, ni kada sam kretala kuci. O dr Kopitovic sve najgore. Kakav to doktor koji radi sa zenama koje prolaze pakao da se ostvare kao majke moze da kaze da su baksuz.
  • Lepi Jova

    22.03.2019 17:42
    I posle Tita Tito
    Celu pricu je podigla, a potom srusila Vesna Kopitovic, koja je kao pokrajinski sekretar prekrojila zakone i omogucila odliv u privatne klinike. Nakon funkcije je napravila privatnu bolnicu. Betanija ne sluzi samo da regrutovanje pacijenata vec i za zavrsnicu u zajednici sa nekim lekarima i nekim medicinskim sestrama koje docekuju i razvode privatne pacijente do operacine sale.
  • Meni se nekako cini

    22.03.2019 17:31
    da se zaboravilo
    na biologiju.
  • Pravi Opalim te g...

    22.03.2019 16:01
    Specijalistima ne treba podici platu, sta ludujete? Imate ih i koji samo dezuraju i onih koji prekidaju godisnji odmor zbog dezurstva jer tu je para. Treba ukinuti nedelju od 35 sati, zatvoriti Scenario i sve budzake za sakrivanje, ograniciti pauzu i duzi rad u ambulantama. I onda kada se stvarno umore od posla nece im na pamet pasti rad u privatnoj ordinaciji nego ce trcati kuci da se odmore i budu sa porodicom.
  • Mili

    22.03.2019 15:53
    Pa sta reci sto vec nije rečeno. Za bilo šta u Betaniji ideš na listu čekanja po dva, tri meseca, čast izuzecima, neljubazno osoblje...
  • Sestra

    22.03.2019 15:38
    Otisla prof Kopitovic, odlaze embriolozi, odlaze sestre...pa sta ocekujete? Da vam vrhunski strucnjaci rade za 700 evra? A embriolozi za 400? Da dolaze vikendom i praznicima za 500 dinara???
  • Boss

    22.03.2019 15:16
    A koji je procenat uspesnosti u "Betaniji"? Zasto bi iko rizikovao, cekao red i slicno? Ides u privatnu, svi nasmejani a placeno ti? Logika je prosta!
  • Png

    22.03.2019 14:35
    ....
    Vejnović radi ,Vejnović ne spava
  • Детелинара

    22.03.2019 13:54
    Само напредно, брже, јаче, боље!
  • @humanost

    22.03.2019 13:48
    Ne čitate pažljivo
    Pa lepo su odgovorili da je od 2016. od volje parovima da li će na vatelesnu u Betaniju ili privatno jer je sve o trošku osiguranja. Šta nije jasno?
  • Kolega

    22.03.2019 13:48
    Jasno ko' dan
    A šta tu nije jasno? Pa čist sukob interesa, "Betanija" je regrutni centar za pacijente koji se onda prebacuju u privatne poliklinike i specijalne bolnice. Otkaz se u državnoj firmi se ne daje jer se gubi kontakt sa "bazom". Lepo pogledate sajtove privatnih ustanova i vidite ko su konsultanti i eto ti odgovora. Ne osporavam nikom pravo da u svoje slobodno vreme dodatno radi ali mislim da je na GAK to odavno otišlo predaleko.
  • humanost

    22.03.2019 12:57
    To i jeste ideja plaćate obavezno zdravstveno osiguranje a lečite se privatno o svom trošku kako znate i umete. Osigurani prihodi i RFZO i privatnim bolnicama. Vama kako bude važno je samo da svima platite.
  • Laloš

    22.03.2019 12:41
    Dokle god lekar specijalista sa 20+ godina radnog staža bude mogao za tri prepodneva da zaradi svoju punu specijalističku državnu platu u privatnoj ustanovi situacija se neće poboljšati+ ako tu dodamo loše međuljudske odnose,mobing,neopremljenost,nedostatak lekova....situacija će postajati sve nepodnošljivija za državne ustanove. Lekar specijalista sa 20+ godina radnog staža i sa 4-5 24h dežurstava ima manju platu od vozača direktora u javnim preduzećima. Osnovna plata im je sedamdesetak hiljada dinara. I nije ovakva situacija samo na ginekologiji, na pedijatriji je još gora situacija sa kadrom, abdominalna hirurgija.......Dajte lekaru specijalisti na hirurškim klinikama 1500 eura osnovnu platu i više problema neće biti.
  • pravi opalim te g...

    22.03.2019 12:38
    Pa pitajte zaposlene u GAK-u. To su isti ljudi koji rade po privatnim ordinacijama. A kod medicinara ne postoji sukob interesa?
  • Biljana

    22.03.2019 12:32
    2 VTO i par hirurskih intervencija mi je radjeno u Betaniji.Pojedina od tih iskustava mogu jedino da uporedim sa horor filmom...pocev od higijenskih uslova na odeljenju steriliteta gde u retkim prilikama funkcionise toalet a i kad funkcionise nije cist,preko odnosa osoblja prema pacijentima(cast izuzecima) koji te tretiraju nekada kao da si stoka a ne ljudsko bice,koje je na kraju i platilo silne pare za tu intervenciju i na kraju uslovi u laboratoriji i strucni kadar biologa geneticara.Treca VTO radjena u privatnoj ordinaciji donela nam je nasu srecicu..u sva tri slucaja ginekolog je bio isti i on je uvek odradio sjajan posao,ali ne zavisi sve od njega,proizvesti jajnu celiju je tek pocetak dugog puta uspesne VTO.Cena postupaka je svuda slicna ili ista,ali odnos prema pacijentu i uslovi u kojima se leci su neuporedivi.Par primera iz Betanije:zamolim cistacicu da opere wc jer od fekalija ne moze ni da se uđe u toalet,ona me doslovno posalje u....posle 1.aspiracije lezala sam sa jos jednom zenicom u krevetu jer je taj dan bila guzvs...teranje glavne medicinske sestre muzeva iz cekaonice,jer sta oni ima tu da rade...drzanje bocica sa uzorkom spermatozoida u hodniku pod klima uredjajem bar jedno 30min dok se neko ne seti da ih odnese u laboratorij...itd itd
  • Iva

    22.03.2019 12:20
    Ginekologija
    Odlazak i zakazivanje pregleda u NS je postala prava agonija. Nekada sam bez problema zakazivala preglede na kojima se uzmu svi potrebni brisevi i obavi ultrazvuk. Sad ne mozete zakazati po mesec dana, ne mozete na jednom pregledu odraditi briseve i ultrazvuk, a pregled grudi je misaona imenica. Tako danas pored redovnog zdravstvenog osiguranja odem privatno i u jednom danu sve obavim.
    Nema ginekologa u drzavnom sektoru, svi su ili otisli iz zemlje ili presli u privatne ordinacije
  • Djo

    22.03.2019 12:10
    Vto
    400 000 parova se bori...LAVOVSKI
    Prvenstveno drzava mora da odobri jos pokusaja vantelesnih o trosku RFZO-a.
    Da muski sterilitet podigne na mnogo visi nivo a ne da ih ignorisu.
    Zivimo u drzavi gde je natalitet u opasnom opadanju a nista se ne cini kako bi se to sprecilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna